11 November, 2012

Hindbær-cream cheese brownie kage


Det er en ordentlig mundfuld at sige, men så sandelig også en ordentlig mundfuld af nydelse!
Denne kage er propfyldt med gode og nærende ingredienser, men det gør den ikke mindre dekadent at spise. Der er jo heller ikke nogen der behøver at vide, at den er lavet med bønner og uden smør ;)

INGREDIENSER

Kagen
1 dåse kidney bønner
1 banan (æblemos kan også bruges)
1 spsk kokosolie
1 spsk honning
3 spsk kakaopulver
50g. rørsukker (eller prøv med en håndfuld dadler/svesker + lidt mere honning i stedet) 
2 æg
3/4 tsk bagepulver
1 tsk vaniljeessens/-pulver
Hindbær

Frosting
70g. Flødeost
2 tsk honning
1 tsk flormelis
Lidt citronsaft el. vand
Hindbær

OPSKRIFT

- Rens bønnerne og tør dem af i et viskestykke
- Put bananen (skåret i mindre stykker) i mikroovnen i 1 minut, så den bliver lækkert karamelliseret. Bland med kokosolien, så den smelter.
- Put alle kage ingredienserne, bortset fra hindbærrene, i en blender
- Blend indtil det er godt sammenblandet, i et par minutter
- Vend bærrene i med håndkraft, og hæld blandingen i en form beklædt med bagepapir
- Bland alle frosting ingredienserne i en skål, bortset fra hindbær, og fordel glasuren i et mønster udover dejen
- Strø med hindbær, og tryk dem let ned i kagen
- Bag ved 200 grader varmluft i ca. 30 min.
- Lad kagen køle helt af før du gør noget ved den, da den skal lige sætte sig

Som med alle brownies, har den rigtig godt af at stå i køleskabet natten over. Og så skal den ellers bare nydes - den er ekstra lækker med en kugle vanilje is til!
<3