15 November, 2012

Chokolade-nødde småkager


Dejlig blød, nøddeagtig, chokoladefyldt og med et snert af kanel - men ingen dårlig samvittighed.
De her småkager er også fyldt med hemmeligheder, ligesom deres storesøster/den lækre kage jeg lavede sidst (link her) - De er nemlig også lavet med bønner, og er desuden veganske, uden for meget sukker, og fyldt med lækker hjemmelavet Nutella! Det er dermed en småkage alle kan -og vil- nyde :) 

INGREDIENSER

"Nutella"
50g hasselnødder
75g mørk eller lys chokolade (med lys er resultatet mere Nutella-autentisk, hvor mørk giver en intens choko-smag)
1/2 tsk vaniljepulver

Cookies
1 dåse kidney bønner, drænet og tørret i viskestykke
1 spsk kakao
1 spsk kokosolie
2 store spsk mandler (eller andet slags nødder)
2 spsk brun farin
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
2 spsk mælk (ko el. mandelmælk)
1 1/2 spsk flydende sødemiddel (honning el. agave sirup)

OPSKRIFT
Laver 10-12 cookies

Choko-hasselnød cremen
- Rist nødderne i ovnen i ca. 10 min, til skallen revner og de bliver gyldne.

- Fjern skallen ved at rulle nødderne i et viskestykke, til det falder af
- Blend nødderne i en minihakker, indtil ønsket konsistens opnås (jeg gad ikke lave det så fint, da det jo bare skulle fungere som fyld i småkagerne)
- Smelt chokoladen og bland i blenderen med nødderne
- Tilsæt vanilje pulver, og bland indtil cremen er godt sammenblandet og blød

Småkagerne
- Puls mandler til de er godt hakket
- Tilsæt alle tørre ingredienser, og bland
- Tilsæt alle våde ingredienser og bland indtil det er én stor mousse-agtig masse
- Placer, med en spiseske, en klat af småkagedejen på et styk bagepapir
- Placer derefter med en teske en klat "Nutella", og derefter en smule mere af dejen ovenpå denne
- Bag i ca. 15 min. ved 175 grader varmluft
- Strø evt. hakkede mandler udover
- Lad dem køle HELT AF, da de lige skal sætte sig, før du rør ved dem. Fjern evt. med en spatel

Et kig ind i den bløde og fudge-agtige konsistens, hvor bønnerne gemmer sig!
<3